www.zdravni.com

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта

Йозджан Дениз малтретирал бившата си съпруга Фейза, докато била бременна

Оценете статията
(2 гласа)

Нов развой в процеса срещу Йозджан Дениз, когото бившата му съпруга Фейза Актан обвинява, че е използвал насилие срещу нея и иска да влезе в затвора. В жалбата си пред съда Фейза Актан твърди, че Йозджан Дениз я е бил не веднъж, а многократно.

Фейза Актан се оплака от бившия си съпруг Йозджан Дениз, твърдейки, че е била подложена на физическо и психологическо насилие, „умишлено телесно увреждане“, „затвор“, „обида“ и „заплаха“. Актан твърди, че Дениз й е изневерявала по време на съвместния им живот и я е заплашвал със смърт, като я е затварял в стая - от която е искала да напусне, защото е била бита от него. Подадена е искова молба за вреда срещу Дениз, която предвижда затвор от 6 месеца до 1 година.

Делото, заведено в Първоинстанционния наказателен съд в Истанбул, получи ново развитие. Фейза Актан и Йозджан Дениз подадоха насрещни искове в съда.

В молбата си Фейза Актан настоява, той да бъде наказан за повече от едно престъпление за умишлено телесно увреждане, като твърди, че тя е многократна малтретирана от бившия си съпруг. Според Файза, Йозджан я е заключил у дома, когато е била бременна. През юни 2018 г., докато са били на почивка в Гочек, той я е ударил пред майка си. Последното насилие се случва през юни 2019 г. в Германия по време на почивка. Тя заяви, че Йозджан я е бил пред сестра си. Тогава Фейза отишла в местното полицейско управление.

Фейза Актан твърди, че Йозджан Дениз я е малтретирал, докато е била бременна.


В петиция, подадена до съда, Йозджан Дениз заяви, че твърденията на Фейза Актан не са подкрепени с никакви доказателства и настоява делото да бъде прекратено и да бъде оправдан. Но дали така мисли съдията по делото?

loading...


loading...

Последни коментари

Кой е онлайн

В момента има 983 посетителя в сайта