www.zdravni.com

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта

МЪЖЪТ И ЖЕНАТА СИ ПРЕРАЗПРЕДЕЛЯТ РОЛИТЕ?

(1 vote, average 5.00 out of 5)

 

 

 

Ролята на мъжа в обществото

Мъжете обичат да се показват като по-силни и го правят по всички възможни начини (с демонстрация на мускули, пари, власт, "мъжки дейности") и това е заложено в природните им инстинкти от праисторията - те са били ловците, които са осигурявали прехраната и са стояли на входа на пещерата нощем, дебнейки за опасности - ето я закрилата, сигурността и гаранцията за оцеляване.

Ролята на жената в обществото

Каква е била ролята на жената - да сготви уловената плячка, да ражда и отглежда техните деца, мъжът бил надарен с логика, жената с интуиция, за да усеща и долавя и най-малката промяна в емоциите на децата си и на свой ред да ги предпази. За това тя не жали никакви средства.

Как си взаимодействат  двата пола днес?
Ето ги и праисторическите инстинкти, действащи днес: мъжете продължават да показват мускулите си на жените и да ги подчиняват чрез религия, обичаи, финансова зависимост и всички налични средства (с които ги и съблазняват, разбира се), а жените продължават да ги подбират на принципа на благополучие на бъдещите им деца (по външен вид и по всичко, даващо предпоставки за един сигурен живот - пари, коли, сигурна работа...) Слабата жена ще си избере едър, висок мъж на висок пост и с авторитет и с него винаги ще е спокойна да "свие гнездото си". Силната ще си търси "дете", което да "отглежда" и "наставлява" и ще държи контрола, ще взима важните решения, ще се нагърбва с всичко, а той ще я следва. Но има една подробност - дори мъжът да е от втория тип, у него все пак действат праисторическите инстинкти, които го карат да се съпротивлява да бъде подчинен от една силна и независима жена (тя ще го плаши и той ще бяга далеч от нея). В миналото тези роли са били ясно разпределени, обаче в днешно време става преразпределение, настъпват промени, които са в сблъсък с първичните ни инстинкти.

Последици от сблъсъка на  инстинктите на двата пола

Раждат се конфликти. Като резултат те водят до депресивни, тревожни състояния, обясненията, за които са противоречиви. Лекарите вдигат рамене и казват "стрес", "нерви" и пр. неща, от които ни е втръснало и не ни дават решения. Междувременно разводите нарастват неимоверно, а представата за семейство вече съвсем се е преобърнала.

Животът на “на семейни начала” опит за подчинение и опитомяване

За да се презастраховат, хората първо "живеят на семейни начала" в стремеж да се подчинят един друг, след което се разделят, защото чувстват дискомфорт (в около 50% от случаите по официална статистика, но практически са много повече). Нарастват случаите на насилие и агресия, настъпват кризи, появяват се нови и "необясними" болести. Обяснението е пред нас, но ние не искаме да го видим. Не ни изнася.

 


 

 

loading...

Последни коментари

Кой е онлайн

В момента има 164 посетителя в сайта