www.zdravni.com

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта

СЕКСТИНГ

(0 votes, average 0 out of 5)

 

 

Какво е секстинг?

Телефонният секс вече е понятие от вчера. Новата мода се нарича "секстинг". Игра на думи от "секс" и "текстинг" (от англ. изпращане на SMS съобщения - б.р.). "Искам да се държиш като курва", пише Тайгър Уудс при една от многобройните си афери. Джеси Джеймс, бившият съпруг на Сандра Бълок, също изпраща лъстиви есемеси на една от любовниците си, модел на татуировки. Американският конгресмен Ентъни Вейнър сдаде поста си, когато се разбра, че си е разменял голи снимки via Twitter с порноактрисата Джинджър Лий.

Представително американско изследване показва, че хора, склонни на изневяра, харесват този модел - разюздани съобщения по мобилния, невинна на пръв поглед еротична игра на думи, без да е вулгарна. Следва обаче размяна на голи снимки по MMS и почти винаги физическа измяна спрямо постоянния партньор.

Даян Колос Високи - професор по социология от университета в Небраска и ръководител на изследването, дава името на термина "секстинг". Хората се запознават онлайн, след размяната на портретите следват голи снимки и играта с еротични, но изискани мейли или есемеси. Не е задължително от всичко това да възникне сексуална връзка. Просто се забавляваш, един вид брейнсторминг. Предимството е, че сексът по есемес е семпъл и сякаш невинен. Но за онези, при които виртуалният извънбрачен флирт не е достатъчен, нещата преминават границата и аферата започва. Чувстваш се смел и свободен да съобщаваш някому фантазиите си. Освен всичко само с едно кликване можеш да изтриеш издайническите съобщения. Реалните уговорки зад гърба на партньора изискват далече повече усилия, планиране и безскрупулност.

За американското изследване, публикувано в специализираното списание Sexuality & Culture, са анкетирани 5200 участници от портала за извънбрачни връзки "Ашли Медисън". Сред тях 60% от жените и половината от мъжете вече са разпращали голи снимки или недвусмислени съобщения, и то съвсем не на своя постоянен партньор. Възрастта няма значение - младежи, хора под 40 и около 50 години твърдят, че секстингът е като хазарт. Онлайн флиртът не завършва винаги с измяна. "Някои от анкетираните дори са въвлекли в аферата и партньора си, за да освежат сексуалния си живот", разказва Колос Високи.

Ето 20 от горещите есемеси. Дано само не ги видите на телефона на своята половинка.

1. "Да. Искам. Теб."

2. "Сутринта под душа исках много да бъдеш до мен."

3. "Мисля само за теб и си представям как те ближа, а ти крещиш."

4. "Искам да се галиш, докато ме чакаш. Докосвай се, но ме изчакай да свършим заедно."

5."В момента мисля за теб и затова как те опипвам отзад."

6. "Искам да те целувам от глава до пети. Да познавам всеки сантиметър от тялото ти и да те любя цяла нощ."

7. "Побъркващо секси си. Нима никога няма да те видя."

8. "Питонът ми пулсира, когато мисля за теб."

9. "Искам да бъдеш без бикини, когато после се срещнем."

10. "Напълни ли вече ваната? Искам да те усещам в топлата вода. Да те сапунисам, намажа с крем и глезя навсякъде."

11. "Толкова си гореща. Когато съм с теб, ТОЙ е толкова твърд, както никога досега."

12. "Мисля за последната нощ. Все още те виждам пред мен и как го пое дълбоко в устата си. Цял ден не мога да мисля за друго."

13. "Снощи беше невероятна. Още те чувствам в мен."

14. "Какво би искала да сториш с мен? Кажи и ще го направя."

15. "Ставам влажна само при мисълта как ме пипаш."

16. "Побързай. Лежа с разтворени крака в леглото и те чакам."

17. "Неистово те желая. До мен. Върху мен. В мен."

18. "Нощес те сънувах. Правихме лоши работи. Искаш ли да знаеш какви?"

19. "Тъкмо си представям как се забавляваме цяла нощ - прави, на масата, как коленича пред теб, как ме обръщаш отзад, как се оглеждаме в огледалото ..."

20. "О, ти, моя звезда в тъмната нощ. Прекрасен глас, усмивка мила, погледът ти спира дъха ми. Ела, скъпа и нека..." (Този SMS е на 63-годишен.)

Наскоро испански медии напомниха, че модата на секстинга не е невинна шега. Разпращането на голи снимки via SMS или MMS по закон е престъпление с глоба от 40 000 до 300 000 евро. Психолозите са убедени, че секстингът и безцелното ровене в интернет (Internet-Mobbing) водят до депресия и дори до самоубийства. Затова тези опасности не бива да се подценяват.

Според друго американско изследване около 20% от тийнейджърите вече са изпращали поне веднъж свои еротични или порнографски снимки по електронен път. Секстингът дори вече не е изключение, а се превръща в масов феномен. В Германия също е наблюдавана тенденцията за бързо разпространение на снимки от всякакъв род най-вече по мобилния телефон. Още една крачка по-нататък преминават други младежи и зрели хора, които пускат в мрежата лично заснето порно.

Само едно кликване с мишката днес ни дели от безбройните възможности за секс и изневяра. И въпреки това все още не е измислен ерзац за директния, персоналния контакт.

При изследването от Небраска стигат до следните резултати.

Жените са далече по-склонни към секстинг от мъжете Повече от две трети от анкетираните 5200 души са имали онлайн изневяра спрямо постоянния си партньор. Повече от три четвърти са го направили и физически. По-възрастните мъже са се оказали по-неверни от по-младите.

"Нашите резултати са очевиден факт за това, че с развитието на технологиите се променя и начинът, по който двама души могат да се намерят или да обърнат вниманието към себе си от страна на потенциални партньори. Социалните мрежи се превръщат все повече в борса за сексуални контакти", казва проф. Високи.

Гигантът Apple направи SMS филтър за вулгарни и неприлични текстови съобщения. Патентът под номер 7 814 163 се разработва 2 години. Въпреки че мнозина наричат това цензура, мобилните апарати с марката на компанията ще дават опция за защита на младежи от секстинг. Идеята дошла от тревогата на хиляди родители заради безконтролното и масово разпространение на тази мода напоследък.

Нали знаете защо Ева Лонгория се разведе с Тони Паркър? Списанието US Weekly публикува на първа страница съобщенията от мобилния му телефон. Общо взето, рано или късно всичко излиза наяве. Паркър е един от първите фенове на секстинга. Разменял си е сексуални послания с друга жена. После го нарича невинно емоционалната изневяра на XXI век. Дали е имало и размяна на телесни сокове, знаят само двамата. Може би най-добре проучва нещата Ева и връчва молбата за развод.

А какво да кажем за Строс-Кан? Мнозина знаят, че похожденията му не са от вчера и службите отдавна слухтят около него. Преди 2 години сп. "Шпигел" разкри пикантни подробности за него и една от служителките му в отдела за Африка на МВФ. За каква ненамеса в личния живот може да става въпрос?

И така той приема в луксозен хотел в Давос на среща на върха симпатичната и млада унгарка Пироска Наги, с която преди това флиртува по мобилния. Също привърженик на секстинга. Разюзданите съобщения на нейното блекбъри обаче прочита мъжът й, аржентинецът Марио Блейър, уважаван финансов експерт. И тя признава аферата си. Унгарката е преместена на работа в банка в Лондон, а третата съпруга на Строс-Кан както винаги застава зад него. 

Съвети за секстинг

1. Секстингът е за открити хора. Обикновено подателят изпраща свои снимки поразсъблечен в малко или повече еротична поза. Представя тялото си като един вид апетитка, покана за сексуална среща. Но обезателно с идеята, че получателят също ще отвърне с подобни свои снимки. Дали това не е нов вид автобиография?

2. Както може да се предвиди, секстингът е въпрос на вкус. Не всеки намира секс снимките за апетитни и това невинаги е пътят за свалка или конкретна среща. Което обаче е по-опасно: веднъж изпратени снимки не могат да се върнат обратно. Те могат да стигнат до широка аудитория и да бъдат използвани за всякакви цели. Дори политически.

3. През последните 20 години начинът на взаимоотношения и общуване драстично се промени чрез използването на компютри, видеокамери и мобилни телефони. Тези промени влияят значително на социалния ни живот и на сексуалните му аспекти. Днес все повече хора търсят сексуални партньори в интернет.

4. Секстингът е сравнително нов феномен. Изпращането на голи снимки и ясни сексуални текстови послания цели събуждане на интерес и възбуда. По този начин се увеличава вероятността от ново сексуално преживяване. Интернет прави далече по-проста и неусложнена изневярата.

 

24chasa.bg

 

 

 

loading...

Последни коментари

Кой е онлайн

В момента има 342 посетителя в сайта