www.zdravni.com

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта

МОЖЕ ЛИ ЖЕНАТА ДА "ЗАБЪРЗА" ОРГАЗМА СИ

(2 votes, average 5.00 out of 5)

 

 

 

Колко време е небходимо на жената, за да получи оргазъм?

Оргазмът не представлява проблем. Когато мастурбира, всяка жена стига бързо и лесно до него (за две-три минути според доклада на американската изследователка Шиър Хайг). Оргазмът е проблем само доколкото е "искан" от другия. Когато зависи от собственото ни желание, той функционира без никакви засечки ...

Същото се отнася и за мъжа, който по време на полов акт може да еякулира механично, без да е получил оргазъм.

От какво зависи оргазма?

Оргазмът зависи от доверието, което любовниците изпитват един към друг. За да стигнем до него, трябва да сме прогонили всяка мисъл за съпротива (значи и за отказ), да сме отъждествили ръката на партньора ни с нашата собствена, защото кой би желал да стори на себе нещо друго освен добро? Трябва да приписваме на другия същите добри намерения и чувства, каквито сами изпитваме към себе си.

Няма нищо по-егоистично от оргазма и нищо по-алтруистично от това да оставим другия да ни го даде.

Неуспехът идва тогава, когато сме се наранили един друг и взаимното недоверие е нараснало: "Той не ме разбира", "Винаги ще се чувствам сама с този мъж", ,;Само ако знаеше какво мнение имам за него ... " От такъв род са мислите, които убиват оргазма (освен в случаите на садо-мазохистична перверзия).

А какво да кажем за пословичната бавност, с която жените достигат до оргазъм?

Бавното възбуждане на жените се опровергава напълно от бързината, с която те получават оргазъм при мастурбация. Проблемът изглежда се състои в дълбокото недоверие на женатакъм уменията на мъжа. Тя си Мисли, че той не прави това, което би трябвало, или че не изрича думите, които би искала да чуе. Тоест по един или по друг начин на желанията й не е отговорено и в резултат реакцията й на мъжките ласки се забавя.

Но и мъжът може да греши

Възможно е също мъжът действително да не отгатне какво й е необходимо и тогава жената блокира поради страха си, че той може да свърши прекалено бързо. Защото охотно говорим за това колко е бавна жената, но твърде рядко обвиняваме мъжа за бързината му, заради която той не съумява да отговори на желанието на партньорката си.

Успехът от физическия контакт между две човешки същества винаги е подчинен на аксиомата; "ИСКАМ това, което ти ИСКАШ."

Значи всичко, което може да ни помогне да получим оргазъм; е "добро"?

Да, стига средствата, които единият от партньорите из ползва за тази цел, да не минават през смъртта или изнасилването на другия.

 

 


 

 

loading...

Последни коментари

Кой е онлайн

В момента има 77 посетителя в сайта