www.zdravni.com

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта

ГРЕШКИТЕ В ЕДНА ВРЪЗКА

(1 vote, average 5.00 out of 5)

 

ТЯ
1. Преследване на брака като голямата цел. Убеждението, че една връзка има смисъл само ако води до брак, кара жените да форсират отношенията, да поставят ултиматуми, да принасят в жертва сегашното щастие в името на бъдещото. Този натиск плаши и отблъсква мъжете.
2. Често жените се раздават повече, а после се чувстват наранени и неоценени. Колкото повече се жертвате в името на семейството, толкова по-изнервени, дребнави и неудовлетворени се чувствате. Замислете се колко време отделяте за добрия вид на къщата и колко за своя? Къщата се ремонтира по-бързо и лесно от тялото и душата. Колкото повече се раздаваме, толкова повече благодарност очакваме. А благодарността, както и любовта, не могат да бъдат изисквани.
3. Несъзнателно и с най-добри чувства влизат в ролята на контролиращи и назидателни майки. Реплики "Не излизай без шапка, ще се разболееш!" и "Къде беше досега?" с основание вбесяват мъжете. Но те не го показват и трупат мълчалив гняв, който рано или късно ще се прояви. Ако искате мъжете ви да се чувстват щастливи, престанете да ги обгрижвате, назидавате и контролирате.
4. Мърморенето, оплакването и натякването работят ефективно за тоталното смачкване на любовта. Ролята на жертва е капан, от който много трудно се излиза. Когато не получават достатъчно нежност, много жени несъзнателно използват всяко неразположение, за да предизвикат съчувствие. Но мъжете свикват с това и престават да му обръщат внимание.
5. Манипулирането като съзнателна стратегия е несъвместимо с любовта. В хитростта винаги има доза неискреност, което подкопава доверието и хармонията.
6. Когато се омъжат, някои жени престават да се грижат за красотата си, а мъжете се чувстват излъгани. Това е свързано със себеуважението, а без него няма как да постигнем хармония в отношенията си с мъжа.
7. След като се родят децата, повечето жени преместват чувствата си предимно върху тях. Мъжете се чувстват пренебрегвани и изоставени. Децата могат да бъдат отгледани и без жертви.
8. Често жените допускат да са напълно финансово зависими от мъжете си. Със сигурност рано или късно съжаляват за това. В началото мъжът може да няма нищо против, но все някога ще му дотежи. Освен това жената ще се чувства контролирана не само в разходите, но и в личните си решения и избори.
9. Инстинктивно запълват всеки емоционален вакуум с много думи и усилия за сближаване. Жените трудно понасят мълчанието, защото го свързват с липсата на чувства. Мъжете не го разбират и така привикват с гласа на половинката си, че често изобщо не я слушат.
10. Склонни са да ограничават социалните си контакти заради семейството, да се отказват от приятелства и забавления. Още по-голяма грешка е да се опитват да наложат тези ограничения и на мъжете си, а най-сигурният начин да изгубиш любовта му е да го лишиш от приятелите и хобитата му.


ТОЙ
1. Все още много мъже си позволяват да проявяват физическо насилие над жените и децата си. Със сигурност някъде по пътя си те са били научени на това. Жените, които търпят, като малки най-вероятно са били жертва на насилие от родителите си.
2. Убедени са, че не е необходима специална стратегия, за да спечелят една жена. Социалният и финансов статус обаче привлича определен тип жени и поощрява очаквания, от които рано или късно ще започнат да се оплакват. Колкото е по-силен един мъж, толкова повече си позволява да бъде естествен и искрен.
3. Не умеят да проявяват съчувствие, да споделят проблемите си, да са емоционално отворени. Но могат да се научат, ако разберат колко е важно това за жените до тях. Причината е в подсъзнателното им нежелание да навлизат там, където не се чувстват сигурни.
4. Плашат се и бягат от разговори за любовта, както и от бързото и задълбочаване. Понякога слагат край на връзката, като изчезват безследно. Страховете може да прекършат и на най-голямата любов. Ако родителите по-често говорят с децата си за чувства, ще им помогнат да развият умението да споделят.
5. Подценяват труда на жените си вкъщи и не помагат достатъчно. Това е най-честото оплакване на жените, защото всеки човек иска да бъде оценен. А и става дума за най-смисления труд.
6. Обсебени са от професионалните си проблеми и пропускат да изживеят личния си живот. Когато дойде краят обаче, никой не съжалява, че не е работил повече. Но съжалява, че не е показал достатъчно любов на близките си, че не е бил повече време с тях.
7. Повечето мъже са романтични само в началото на връзката. Те имат нагласата, че тогава тя е задължителна. Най-големият капан на съвместното съжителство е илюзията, че някой ти принадлежи, което ти отнема удоволствието да го печелиш всеки ден и в крайна сметка често го губиш.
8. Мъжете лъжат много по-често от жените. Причината е, че не обичат обяснителните разговори. Освен това са по-малко склонни да се самоизмъчват от чувство за вина. Жените също имат заслуга. Колкото по-контролиращи са, точкова по-често ще ги лъжат.
9. Липса на такт и дипломатичност. Вероятно това се дължи на недоброто им умение да боравят с думите. Мъжете още повече усложняват живота си, когато се оплакват от жените си пред други хора. Страхът да не им сложат етикета "под чехъл" ги кара да са иронични и пренебрежителни. А това кара жените да се чувстват унизени и да търсят начин да си го върнат.
10. Обвиняват жените, че търсят само парите им. Често същите тези мъже парадират с финансовото си състояние. Всъщност повечето жени не се вманиачават на тема пари. Наличието им не може да компенсира липсата на нежност и грижовност.

 

loading...

Последни коментари

Кой е онлайн

В момента има 240 посетителя в сайта