www.zdravni.com

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта

ДЕБЕЛИТЕ ЧОРАПИ ВОДЯТ ДО ПО-БЪРЗ ОРГАЗЪМ ПРИ ЖЕНИТЕ

(0 votes, average 0 out of 5)

 

 

 

 

Холандски учени препоръчват горещо носенето на топли чорапи по време на сексуален контакт на жени, които имат проблеми с достигането до върховата точка на удоволствие, съобщава "Дейли мейл".

Според специалистите от университета в Грьонинген, дебелите чорапки повишават либидото при дамите и гарантират по-лесно достигане до оргазъм.

Този извод учените направили, след като провели изследване с експериментална група от жени доброволки. Резултатите са многозначителни - 80% от дамите, носещи чорапи по време на секс, достигнали оргазъм, докато при босите едва 50% можели да се похвалят, че са постигнали пълна удовлетвореност от сексуалния контакт.

Тайната се крие в усещането за безопасност и комфорт, които осигуряват топлите дрехи на носещия ги човек.

При жените с чорапи се наблюдава намалена активност на префронталната кора и амигдалата в главния мозък. Точно тези участъци отговарят за възникването на състояния на страх и тревога.

„За да получи оргазъм, жената трябва да се чувства комфортно и в безопасност. Тук е важно всичко, включително приятната обстановка, част от която е температурата на въздуха в помещението", поясняват учените.

Едва ли някой се съмнява, че сексът е от огромно значение за съществуването на една ползотворна връзка между двама души.

По думите на медиците, активната сексуалност е показател за добро здраве.

И обратното - пониженото либидо може да е сигнал за наличието на някакви скрити заболявания, например диабет, предупреждават специалистите.

 

24chasa.bg

 

loading...

Последни коментари

Кой е онлайн

В момента има 207 посетителя в сайта