www.zdravni.com

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта

Хилал Сарал . жената "командир" на турското кино

(0 votes, average 0 out of 5)

Хилал Сарал е най-известната жена режисьор в Турция

Изненадващо, тази малка жена е истински командир в пола. През последното десетилетие тя създаде няколко супер хита и зае своето място в световното кино. За сериала „Черна любов" тя получи престижната американска награда "Emmy".

В допълнение към "Черна любов", тя заснема известни теленовели като "Каква е вината на Фатмагюл?", "Забранена любов", "Курт Сеит и Александра", "Кузей и Гюней", както и няколко други интересни филма и сериала.

Хилал Сарал разкри на света таланта на толкова прекрасни турски актьори и актриси, които се превърнаха в истински звезди благодарение на нейните филми: Къванч Татлъту, Енгин Акюрек, Бурак Йозчивит, Берен Саат, Неслихан Атагюл, Зерин Текиндор и други.


Хилал Сарал навлиза в професията през 1998 г. и създава няколко добри филма за телевизията и киното, преди да я сполети истинският успех. Тя се събуди известна след излъчването на първите епизоди на теленовелата "Забранена любов", където главните роли изиграха младите амбициозни актьори Къванч Татлъту и Берен Саат.

Това беше филмова адаптация на известната творба, но толкова талантлива, че накара милиони зрители по света да пролеят сълзи и да съпреживеят „забранената любов“ на главните герои на картината.

Като режисьор и като жена Хилал Сарал вярва, че работата й трябва да отразява наболелите социални проблеми на днешното общество. Следователно картината „Каква е вината на Фатмагюл?“ или другото й име „Виновни без вина“ отразява действителния проблем с насилието над жена и трудностите на социалната адаптация на унизена и обидена жертва. Ситуация, в която хората наоколо не осъждат злодеи и изнасилвачи, а невинната жертва и дори създават непоносими условия за по- последващия й живот.

Както Хилял Сарал многократно признава в интервютата си, сериалът "Каква е вината на Фатмагюл?" е специален в нейната кариера

Хилял винаги подчертава, че в нейните картини няма идеални герои, защото никой не е перфектен в реалния живот. А актьорите на екрана трябва да предават истински чувства и емоции, да се превръщат в истински хора, на които публиката ще бъде съпричастна.

Тя винаги избира актьори не по външен вид или минали постижения, а по „светлината, която идва от очите им“, по вътрешната им сила и харизма, която след това ще бъде ясно видима на екрана.

Ако погледнете актьорите, които е снимала, е невъзможно да не се съгласите с избора й - това са Киванч Татлъту, Енгин Акюрек, Бурак Йозчивит. Много турски суперзвезди могат да посочат талантливата режисьорка Хилал Сарал за своя кръстница.

А турските актриси, които Хилал представи на света? - Берен Саат, Неслихан Атагюл, Зерин Текиндор, Хазал Кая.

Хилал Сарал подчертава, че никога няма да покаже в картините си унизена жена, тя винаги се стреми да покаже силна жена, която ще устои на този свят, въпреки всички трудности и нещастия.

Хилял е жена, която се противопоставя на насилието във всичките му проявления. Особено мрази насилието над жени, деца и животни. Като голям любител на животните, режисьорката Хилал мечтае някой ден да направи филм за искреното приятелство между животни и хора. Надяваме се да се случи някой ден.

Няколко думи за личния живот на жената режисьор: тя е омъжена от 2004 г. Съпругът й е турският писател Мурат Юналан. Двойката няма деца, но имат любимо куче. И няколко супер успешни телевизионни творби.

 

Пожелаваме късмет, творчески успехи и вдъхновение на прекрасния режисьор и красива жена Хилал Сарал! Очакваме с нетърпение новата й работа!

loading...

 

loading...

Последни коментари

Кой е онлайн

В момента има 177 посетителя в сайта