www.zdravni.com

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта

ХИМИЧЕСКИ ПИЛИНГ СЕ Е ПРИЛАГАЛ ОЩЕ В ДРЕВЕН ЕГИПЕТ

(0 votes, average 0 out of 5)

 

Кога се прилага химически пилинг?

Химическият пилинг е една от най-старите процедури в света – практикувана е още в древните Египет, Гърция и Рим за постигане на по-гладка и красива кожа. Днес химическият пилинг е изключително популярен заради бързия резултат от действието му. Пациентите често прибягват до него, за да намалят или премахнат бръчките, белезите от акне, неравномерна пигментация на кожата, или просто за да подмладят кожата си. 

Какво е действието на химическия пилинг?

По същността си химическият пилинг е процедура, при която химически агент се използва за премахването на повредения горен слой на кожата и подобряване на нейната текстура.

Какви усложнения могат да настъпят при химически пилинг?

Макар усложненията в следствие на химически пилинг да са рядкост, процедурата все пак крие рискове. Сред нежеланите ефекти са например подуване или промяна в тена на кожата. За да избегнете тези рискове, винаги се обръщайте към специалисти, които притежават нужните квалификация и опит. Една от най-модерните клиники, където се извършват такива процедури у нас, е клиниката по дерматология и алергология към Военно-медицинска академия в София, предава Агенция "Фокус". Екипът на клиниката притежава дългогодишна положителна практика в областта на козметичната медицина, а ръководителят й, доц. Мирослава Кадурина, е един от водещите дерматолози в страната. 

 

loading...

Последни коментари

Кой е онлайн

В момента има 321 посетителя в сайта