www.zdravni.com

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта

ИМАТЕ ОКОСМЯВАНЕ НА НЕЖЕЛАНИ МЕСТА? ВИЖТЕ КАКВО ТРЯБВА ДА ПРАВИТЕ

(0 votes, average 0 out of 5)

 

 

Понякога у жените и момичетата се появяват косми там, където най-малко биха желали да ги виждат: над горната устна, по брадичката, на шията, на гърдите, на ръцете и краката. Това доставя на жените не малко огорчения.

Често окосмяването е вродено. Появата на окосмяване у подрастващите момичета може да бъде свързана със заболявания на вътрешните органи, затова непременно заведете момичето на лекар ендокринолог.

Обяснете на момичето, че не трябва да се скубят косъмчетата - това може да усили техния растеж. Впрочем това трябва да имат предвид и възрастните жени,  които по този начин се стараят да се избавят от неприятното окосмяване. Трябва да се знае също, че в такива случаи е противопоказен загарът на кожата, не трябва да се облъчва кожата дори с кварцова лампа. Местата, където са се появили нежеланите косъмчета, не трябва да се мажат с хранителни кремове, биостимулатори, със средства. които усилват притока на кръв в кожата. По-добре е да не се прилагат хормонални кремове, това може да се прави  само по лекарско предписание. Противопоказни са маските, в състава на които влизат мазнини, парафин. Нерядко  усилване на растежа на космите предизвикват избелващите кремове.

Как да се борим с окосмяването?

Само не с по мощта на самобръсначка и пинцети! Най-ефективен начин е електроепилацията, която разрушава коренчета на косъма и той расте по-бавно, става чуплив и не толкова забележим. Но тази процедура се прави само в козметичните салони. Ако не можете да приложите електроепилация, тогава опитайте следния начин, кой то е особено подходящ, ако трябва да отстраните косми те на ръцете или краката:.

Вземете 3 %-ова кислородна вода, добавете към нея пълна чаена лъжичка нишадърен спирт. В тази смес разтворете малко крем за  бръснене. Пяната нанесете върху окосмената кожа. Оставете я да изсъхне. След това я измийте с топла вода и я напудрете. Периодично повтаряйте процедурата - постепенно космите ще се обезцветят, ще станат по-тънки, по-незабележими.

Може да опитате и следното: 10 бучки захар разтворете в малко вода, добавете  сока от 1/4 лимон и варете докато сместа получи кафеникав цвят и започне да се задържа по пръстите. Размажете сместа по окосмените части на кожата. Когато се втвърди, снемете я.

 

 

 

 

loading...

Последни коментари

Кой е онлайн

В момента има 216 посетителя в сайта