www.zdravni.com

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта

ХРАНЕНЕ НА КОЖАТА

(0 votes, average 0 out of 5)
Article Index
ХРАНЕНЕ НА КОЖАТА
Кога говорим за правилно хранене, което влияе благотворно върху кожата?
Кои нарушения в храненето и в организма могат да раздразнят кожата?
All Pages

Какво оказва влияние върху състоянието на кожата

Върху състоянието на кожата силно влияние оказват не само храненето, но и състоянието на храносмилателната система - стомах, черва, черен дроб и др. Храненето влияе върху кожата благоприятно само когато е достатъчно и правилно. 

Кога говорим за правилно хранене, което влияе благотворно върху кожата

При нормалното храненето,  храната е разнообразна и правилно приготвена. В зависимост от характера и тежестта на работата човек трябва да получава и достатъчна по количество храна. Освен това дневното количество храна трябва да се поема на три или четири приема в точно определени часове. Вечер, преди лягане не трябва да се приема храна, богата на белтъчни (месо, яйца, фасул, леща и др.), защото по време на съня усвояването от организма на този вид храна става трудно и непълно. Честото преяждане е вредно. 

Кои нарушения  в храненето и в организма могат да  раздразнят кожата?

Когато организмът затлъстее, кожата на лицето се зачервява и добива мазен блясък. Такава кожа е по-чувствителна на външните неблагоприятни въздействия (студ, вятър горещина) и грижите за нея трябва да бъдат по-големи. Честото приемане на пикантни храни, приготвени с много подправки (черен и червен пипер, хрян, горчица), и прекомерната употреба на възбудителни напитки (алкохол, кафе) увреждат не само храносмилателната система, но и други органи и системи, което оказва вредно влияние върху вида и състоянието на кожата. Така при хронично разстройство на храносмилането или при упорит запек мастната секреция на кожата често се увеличава, появяват се младежки пъпки (акне) по лицето. Понякога при глистни заболявания се появяват сърбеж по кожата и копривна треска.

 

loading...

Последни коментари

Кой е онлайн

В момента има 154 посетителя в сайта