www.zdravni.com

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта

МАСКИ ЗА СУХА И МАЗНА КОЖА. МАСКИ С БАНАН

(0 votes, average 0 out of 5)

 

Маски за нормална, суха и повехнала кожа на лицето

Маска с  банан с мед

Вземете  един банан и 1 ч. л. мед. Смесете ги и ги нанесете върху кожата за 15-20 мин, след което измийте лицето с хладка вода. Тази маска се препоръчва за нормална към суха кожа, но бъдете внимателни (особено ако имате чувствителна кожа) - понякога медът предизвиква алергии.

Маска с жълтък, банан и заквасена сметана

Използвайте един банан, 1 жълтък и 1 ч. л. заквасена сметана. Към добре размачкания банан се прибавят жълтъкът и сметаната. Получената смес се оставя върху кожата за 15-20 минути, след което измийте лицето с хладка вода. Маската е идеална за суха, повяхнала кожа. Прави се 2-3 пъти седмично, за около месец.

Маски за мазна кожа

Маска с яйчен жълтък и банан

При мазна кожа, можете да приложите следващите две рецепти.

Нужен е един банан, 1 ч. л. лимонов сок. Двата продукта се смесват и се поставят върху кожата за 15­20 мин. Препоръчва се един курс от 20 маски, правени през ден.

Маска с банан и един яйчен жълтък

Двата продукта се смесват и се поставят върху кожата за 15-20 мин. Това е един от вариантите на класическата 6елтъчна маска, която подпомага свиването на порите и премахването на излишната мазнина. Благодарение на банана тя притежава омекотяващ и подхранващ ефект.

 

 

loading...

Последни коментари

Кой е онлайн

В момента има 340 посетителя в сайта