www.zdravni.com

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта

ЕКСТРАКТ ОТ ЯБЪЛКОВО ДЪРВО СГЪСТЯВА КОСАТА

(0 votes, average 0 out of 5)

 

 

 

Има начин косата ви да стане по-плътна, че и да забавите побеляването. Чрез уникална френска технология, в която са вложени активни съставки, извлечени от ябълково дърво, се подобряват регенериращите функции на фоликулите (б. р. - тази част от скалпа, за която е прикрепен всеки косъм). По този начин се засилва процесът на образуване на нови стволови клетки около тях, а косата ви се подсилва, става по-бляскава и по-дълго време задържа естествения си цвят. Това съобщава столичната стилистка Мария Томова, собственик на верига салони за красота и носителка на титли по фризьорство.

Толкова желаното въздействие върху косата може да се постигне дори с процедури у дома. Необходимо е да нанесете продукта с лек масаж в корените. Но за да сте сигурни, че консистенцията е достигнала до всеки един фоликул, по-добро решение е да потърсите услугите на професионалист, казва Томова. Тя твърди, че е виждала върху клиенти как израсналите нови косми върху скалпа са по-плътни и бляскави.
В препарата е вложен също екстракт от зелен чай, който защитава косъма още от самия му корен. Има и глюколипиди, които засилват растежа. "А съдържащите се серамиди (б. р. - вътрешните структурни липиди, които се намират и в пространството между клетките на кожата около ноктите) дават допълнителна сила за добра и здрава коса.

Полифенолите пък предпазват от оксидантния стрес (б. р. - натрупване на свободни радикали в клетката, които увреждат липидите, протеините и други биомолекули)", изброява Томова. Постига се и намаляване на загубата на меланин, което води до описаното забавяне на побеляването.

Препаратът е подходящ за всеки тип коса, уверява специалистката. Терапията не се прави постоянно, а в рамките на месец и половина. "Най-силен ефект се наблюдава, ако се прилага два или три пъти годишно", категорична е Мария Томова.

Промяната е видима дори върху коси, които са започнали да оредяват. Известната стилистка все по-често наблюдава сред своите клиенти именно този проблем - оредяла преждевременно коса. И казва, че той засяга не само по-възрастни жени или такива, застигнати от менопаузата.

"Стресът е главният виновник, както и понижаващото се качество на живот заради кризата", казва Томова. Тя препоръчва на дамите, които се подлагат на диети, да внимават с какво ще се хранят, защото първите, които страдат от лошия хранителен режим, обикновено са кожата и косата.

"Различните коси се нуждаят от различни грижи. Но като цяло много важно е да се подбират правилните продукти. Т.е., ако косата има нужда от възстановяване, продукт за подхранване няма да помогне. В този случай трябва да се приложи препарат за възобновяване на разрушената структура. Ако отидете при професионален фризьор, той ще ви насочи най-добре. В противен случай може да си мислите, че ползвате препарати по предназначение, а да не е така", обяснява специалистката.

Тя даде следните примери: ако ползваме продукт за суха коса, а нашата е мазна, тя ще се омазни още повече. Ако прилагаме върху скалпа си шампоани и балсами за боядисана коса, а нашата е естествена, пак има вероятност да се омазни.

"И не на последно място - няма нищо страшно в боядисването даже и да се налага по-често", опровергава една от най-честите заблуди Томова. Вече има нови технологии, които максимално защитават косата, дори я правят по-плътна и с повече блясък. "Затова без проблем може да се боядисвате и всеки месец. Професионалните бои са тези, които гарантират добрия и щадящ ефект. Ако обаче пробвате с химия у дома винаги има риск", предупреждава специалистката. Ако жената често подобрява формата на косата си със сешоар, маша или преса, препоръчително е преди това да нанесе препарати, защитаващи от топлината на споменатите уреди.

Много често дамите питат г-жа Томова кои в момента са най-актуалните цветове. "По-омекотените! При русите коси става дума за нюанси в перлено и медно. Черното да не е наситено, а приглушено. Просто казано - не са модерни крещящите, а по-близки до естествените цветове на природата", завършва Томова.

Знаете ли, че...

- Абсолютен мит е, че колкото повече се мие косата, толкова повече се изтощава. Напротив - тя трябва да се поддържа чиста на такъв период от време, на какъвто се налага, но поне 2 пъти седмично. Не е вредно, ако се мие и всеки ден. В противен случай скалпът се омазнява, а това пречи на доброто хранене на косъма.

- Наблюденията показват, че най-мощното въздействие върху структурата на косата се получава при студеното къдрене. При него от наличните в косъма 19 аминокиселини се атакуват 12. Изсветляването е друга подобна агресивна химическа процедура. Но ако после се използват подходящите препарати, косата се възстановява.

- Друга заблуда е, че ако отскубнете един бял косъм, се появят още няколко такива. Ако беше така, фризьорите щяха масово да го правят, за да се сгъсти косата.

- Пролетта наближава, а с нея и слънцето става по-силно. Дори и да не сте на морето, е важно да се ползват продукти, осигуряващи защита срещу засилващите се лъчи.

 

 

 

 

trud.bg

 

loading...

Последни коментари

Кой е онлайн

В момента има 1851 посетителя в сайта