www.zdravni.com

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта

МАСАЖ И РЕСАНЕ НА КОСАТА

(0 votes, average 0 out of 5)

Ресане на косата. За хигиената на косата заедно с миенето значение има и ресането и. Косата трябва да решите поне сутрин всеки ден. Най-голямо значение има ресането при утринния тоалет. Вечерното четкане и ресане на косата на всички посоки в продължение на 4-5 минути също са много полезни. Гребен трябва да бъде с редки и неостри зъби, за да не скубе косата и да не наранява кожата. Това е особено важно за жените с гъста коса.

Масаж на окосмената част на главата

С този масаж се подобрява кръвообращението на окосмената част на кожата и се въздействува благоприятно върху нерваната система. Падобрява се също дейността на мастните и потните жлези и се засилва растежът на космите. Редовното масажиране дава добър резултат. Необходимо е да свикнете сами да извършвате масажа.

Техники при масажиране на главата и скалпа

Важно е при масажирането пръстите да не се плъзгат по  кожата на главата, а обратно, да се притискат до нея. При масажирането вземат участие всичките пръсти и на двете ръце. Наведете главата напред. Допрете двата палеца един до друг в тилната област на главата и с дланите обхванете двете и странични части. С останалите пръсти, плътно допрени до кожата на главата, извършвайте кръгообразни движения. След като направите 10-12 движения на това място, преместете палците по-нагоре и така продължавайте, докато пръстите стигнат границата на косата с челото. Ако косата е много суха, добре е, преди да започнете масажа, да я намажете със специално масло или крем някои от тези, които се препоръчват за засилване растежа на косата.

 

loading...

Последни коментари

Кой е онлайн

В момента има 171 посетителя в сайта