www.zdravni.com

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта

МАСКИ ЗА КОСА

(0 votes, average 0 out of 5)

Маски за коса. Имат голямо значение както за лицето, така и за кожата на главата. Чрез тях лечебните и други вещества навлизат в кожата и подобряват растежа и здравината на космите. Редовното провеждане на тази процедура дава винаги добър ефект. При суха, чуплива и изтощена коса използувайте няколко пъти (по един път седмично) маска за коса от добре разбит жълтък и една супена лъжица рициново масло. С тази маска косата престоява два три часа добре увита, за да се затопли, след което я измивате. Маската е ефикасна против пърхот.

Лесно приложима е и следната маска за коса:

Разбъркайте 20 г рициново масло, 20 г зехтин и 10 г шампоан, след което сместта се нанася с памук върху окосмената част на главата. Една две минути косата се разресва на всичкипосоки , за да проникне маслото навсякъде. След това се увива с полиетиленово платно и кърпа за затопляне и, като престои така половин-един час, измива се с много вода.

Начин на прилагане на маските за коса

Тези маски могат да се прилагат лесно от всички жени. По­добре е второ лице да нанесе маската върху главата ви, тъй като сама трудно можете да манипулирате отзад. С лявата ръка разпределете косата на кичури, а с дясната с помощта на малка четка от нанесете маската. Тя трябва да покрие добре най-напред кожата на главата, а след това и косата. Накрая намажете добре косата и отгоре, като и придадете с четката яйцевидна форма. За да предизвикате по-голямо затопляне, след полагането на маската увийте косата, както вече казахме. Маската се държи половин-един час. След това изплакнете косата с  вода, в която има оцет (две-три супени лъжици на един литър вода), за да се получи лъскавина на косъма.

 

loading...

Последни коментари

Кой е онлайн

В момента има 122 посетителя в сайта