www.zdravni.com

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта

СУХА КОСА

(0 votes, average 0 out of 5)

 

Грижи за суха коса

За да запази косата ви своя естествен цвят и лъскавина, необходимо е след всяко миене, ако косите ви са светли, да ги изплаквате с отвара от лайка (двe супени лъжици лайка се варят 5 минути  в един литър вода). Тъмните коси се изплакват с отвара от руски чай (две супени лъжици чай  се варят 5 минути в един литър вода).

Хигиенни грижи за суха коса

Сухата коса се нуждае от подхранване, за да бъде еластична и лъскава. Хигиенно миене трябва да се извършва през по-големи интервали - 8-10 дни. Един час преди миене корените на косата се намазват с рициново масло. След това главата се увива с пергаментова хартия, а отгоре се поставя натопена в гореща водa и добре изстискана хавлиенa кърпа. После се завързва с някакъв шал.

Масло за суха коса

Много добре действа и следното  масло за коса: 100 г пресни, ситно нарязани корени  репей се оставят да киснат 24 часа в 200 мл чист зехтин, след което сместа се вари на тих огън 15 минути. След като изстине, сместа се прецежда. Преди миене корените на косата се намазват обилно с маслото и главата се увива по описания начин. Маската се оставя да действува 2 часа, след което  се измива косата.

 

 

loading...

Последни коментари

Кой е онлайн

В момента има 385 посетителя в сайта