www.zdravni.com

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта

РАСТЕЖ НА КОСАТА. БИЛКИ ЗА СТИМУЛИРАНЕ НА РАСТЕЖА НА КОСАТА

(1 vote, average 5.00 out of 5)

Как да стимулираме растежа на косата ?

За стимулиране растежа на косата се използуват следните билки:

Бръшлян: Една супена лъжица нарязани листа се варят 10 минути в половин литър вода. След като изстине, отварата се прецежда. С памук, напоен с тази отвара, се овлажняват кожата на главата и самата коса всяка вечер в продължение на един месец.

Брей: Счукват се пресни корени, изстискват се и с получения сок се мажат корените на косата всеки ден в продължение на един меceц.

Латинка: 100 r добре смачкани листа от латинка се смесват със 100 г смачкани листа от коприва и към тях се добавят 10 г стрити корени  от прозориче. Сместа се залива с половин литър чист спирт. Оставя се да престои петнадесет дни, като се разбърква няколко пъти дневно. Прецежда се и получената настойка се използува за фрикции на кожата на главата след измиването и. Да се пазят очите!

Наумка: Счукват се пресни корени и получената кашица се нанася върху окосмената част на главата. След това главата се увива с пергамент, отгоре с хавлиена кърпа. Маската се оставя да действува един час. Прилага се през дeн продължение на един месец.

 

loading...

Последни коментари

Кой е онлайн

В момента има 231 посетителя в сайта