www.zdravni.com

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта

РЪЦЕ.ГРИЖИ ЗА РЪЦЕ

(0 votes, average 0 out of 5)

 

Как да поддържаме ръцете красиви?

Красивите ръце са част от чара на жената, поради което за тях трябва да се полагат козметични грижи. Често ръцете много повече, отколкото лицето,издават характера и  възрастта  на жената. Кожата на ръцете е изложена на действието на климатични, механични, химични и много други фактори. Тя рано се изсушава, изтънява, загубва еластичността си, появяват се старчески петна и бръчки. Както в медицината, така и в козметиката профилактиката стои на първо място.

Използвайте ръкавици

По-лесно е да се предпази кожата на ръцете от увреждащи фактори, отколкото да се лекуват появилите се вече изменения.

Затова изпълзявайте  специални ръкавици при извършване на ежедневната домакинска работа и при пране, миене и готвене. Така ще предпазите кожата на ръцете от  вредното въздействие на праха, саждите и различните перилни препарати. В началото може да е малко неудобно, ще ви липсва непосредственият усет за предметите, но постепенно ще свикнете и ще имате голяма полза. След сваляне на ръкавиците измийте ръцете с топла вода и ги намажете с мазен крем.

Хигиенни грижи за ръцете

Най-важното правило, което трябва да спазвате, е  ръцете ви да бъдат винаги чисти, защото и най-малкото замърсяване уврежда кожата. Измиването трябва да става с топла вода и доброкачествен тоалетен сапун или течен хидратиращ сапун. При избърсва нето на ръцете изтиквайте редовно с кърпата кожичките назад към корена на ноктите. След всяко миене ръцете трябва да се намазват с крем  за ръце, като едновременно се масажират с поглаждащи движения от върха на пръстите към дланта  Ако дланите на ръцете ви се потят много, мийте ги често с гореща вода, в която сте поставили няколко капки бензоена тинктура.

Козметични процедури за ръце

Ефикасни са също и баните със стипца (1 супена лъжица стипца на 1 литър вода). След всяко миене изплаквайте ръцете с подкиселена вода (1 чаена лъжичка лимонена киселина на 500 г вода) или със смес от 5 части лимонов сок и 1 част спирт. Руската народна медицина препоръчва и следната баня: Една чаена лъжичка дъбови кори и една чаена лъжичка жълт кантарион се заливат с 2 водни чаши вряла вода. Сместа се оставя да ври 10 минути на не много силен огън. След като се снеме от огъня, прецежда се и се добавят 2-3 чаени лъжички оцет. Ръцете се поставят за 5-10 минути в топлата течност.

 

 

loading...

Последни коментари

Кой е онлайн

В момента има 177 посетителя в сайта