www.zdravni.com

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта

ЛАК ЗА НОКТИ

(0 votes, average 0 out of 5)

Какъв лак да изберем?

Лакирането на ноктите трябва да става с доброкачествен лак за нокти, цветът, на който ще е в тон с червилото, за да се постигне хармония.

Изборът  на цвета на лака  зависи от вашето желание и вкус, но има принципни положения, които трябва да спазвате. Идеалното положение е червилото и лакът да бъдат в един и същ цвят и тон. Когато липсва тази възможност, трябва да се съчетават по основен тон, макар и с различни нюанси. Ако например червилото е в цикламен цвят, лакът също трябва да бъде в цикламен тон, макар и в посветъл или по-тъмен нюанс. Също така не може червилото да бъде матово, а лакът с перлен блясък.

Как да поставим лака, за да получим желания резултата?

Лакирането е най-трайно, когато се нанасят три пласта лак. Лакът не трябва да се нанася плътно до кожичките, защото продължителният контакт може да предизвика възпаления. Първият нанесен пласт трябва да бъде от безцветен лак. След като изсъхне добре, се нанася вторият пласт - вече с цветен лак. Четката  се топи в шишето с лака за всеки нокът. След изсъхването на втория пласт се нанася трети пласт цветен лак.

Как  лакът засъхва най-правилно?

Съхненето на лака става по-бързо, ако  ръцете  се движат. Накрая лакът се заздравява с подлагане на ноктите под течаща студена вода. За ускоряване на съхненето на лака не трябва да се използва топлина, защото по нейно въздействие той се напуква и пада по-бързо.

Добре е от време на време да оставяте ноктите без лак за 10-15 дни.

 

loading...

Последни коментари

Кой е онлайн

В момента има 134 посетителя в сайта