www.zdravni.com

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта

УСТНИ. ГРИЖИ ЗА УСТНИ

(0 votes, average 0 out of 5)

Устни. Козметични процедури за устни

Вашите устни ви издават повече, отколкото предполагате, тъй като по тях може да се съди за характера и отношението ви към живота. Присвитите устни с увиснали надолу ъгли и силно очертани бръчки от носа към устата говорят за затворен характер, лесно поддаващ се на мрачни настроения, и за песимистично отношение към живота. Леко притворени устни с младежки извити нагоре ъгли имат хората с весел характер и оптимистично  настроение. С по-голям самоконтрол изразът на устните може да бъде коригиран. Ако не владеете това изкуство, всяка грижа, разочарование, гняв и завист ще чертаят своите грозни линии по лицето. Срещу това има добро средство - весело настроение и сърдечен смях. Радостните мисли се отразяват на лицето ъглите на устните се повдигат, устните (а и цялото лице) се отпускат и порозовяват, гневните бръчки се изглаждат.

Коя форма на устните е най-правилна?

През различните епохи идеалът за красиви устни е бил различен. Нашето време изисква устните да са добре оформени, нито много тънки, нито много дебели, меки, нежни, с естествено червен цвят. Тези качества можете да постигнете със системни грижи и умело гримиране.

Масаж на устни

Преди всичко трябва да осигурите добро кръвоснабдяване на устните, като ги масажирате сутрин и вечер с мека четка за зъби или с парче хавлиен плат. След масажа намажете устните с мазен крем и го оставете да действува 10 минути.

Овлажняване на устни

Старо и изпитано средство за подобряване на кръвообращението на устните е намазването им с пчелен мед, като през това време те не трябва да се овлажняват. След 15-20 минути измийте  устните и ги намажете с крем. Не забравяйте едно прекрасно средство, което прави устните нежни и меки - краставичния сок. Мажете няколко пъти дневно устните с краставичен сок, като го оставяте да попие изцяло.

Предпазване на устните

При студено и ветровито време трябва да предпазвате устните от залющва не и напукване. Затова преди излизане от дома намажете устните с мазен крем, напудрете ги леко и едва тогава нанесете червилото. Малките лющещи се люспички на уcтнитe не трябва да се отстраняват със сила (нито със зъби, нито с ръка), тъй като  се образуват микроскопични ранички, които могат лесно да се инфектират. Намажете устните обилно с мазен крем и ги масажирайте, като ги притиснете една към друга със зъби и ги движите напред-назад.

 

loading...

Последни коментари

Кой е онлайн

В момента има 241 посетителя в сайта