www.zdravni.com

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта

ЗАВИТА ПЪПНА ВРЪВ

(0 votes, average 0 out of 5)

Какво представлява пъпната връв?

Пъпната връв е дълга и подвижна. Тя се движи се в утробатанепрекъснато, заедно с плода. Пъпната врэв е закрепена неподвижно към плацентата, а другият й край е прикрепен към бебето. Независимо, че то може да се премята и върти по време на бременността, връвта може да се намотава, да се прегъва и дори може да се завърже на възел.Всичко това тя прави самостоятелно.

Кога настъпват проблеми с пъпната връв?

Проблем настъпва едва когато, тя се увиева около бебето точно преди раждането, докато то се движи през родовите пътища), връвта може да се заплете. Случва се връвта да се увива около врата, като прави примка, нарича се казва завита връв.

Бебето обикновено е добре с пъпната връв, завита около врата му. Причината е, че бебето не използва дробовете си за дишане чак до момента след раждането си. Проблемите настъпват, когато се спуска по родовия канал. Пъпната връв, чиито край е прикрепен за плацентата, при раждането на бебето се опъва. Примката може да стегне и да притисне шията.. Ако това настъпи, може да се появят усложнения.В някои случаи се прави цезарово сечение. По-често връвта е достатъчно дълга и не е стегната, дори бебето да е преминало през родовия канал.

Какво се случва с завитата пъпна връв по време на раждането?

При завита пъпна връв, щом като главата на бебето се покаже, още преди то да се роди, акушерът развива връвта над главата. Бебетата, родени със завита пъпна връв, непосредствено след раждането имат сини лица. След няколо минути цветът се нормализира.

 

loading...

Последни коментари

Кой е онлайн

В момента има 407 посетителя в сайта