www.zdravni.com

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта

ФОРЦЕПС

(0 votes, average 0 out of 5)

 

 

 

Какво представлява форцепс?

Форцепсът представлява метален инструмент, който се използва, за да захване главата на бебето отстрани и то да се извади от вагиналния канал. Форцепсът се използва, когато главата му се вижда, но не продължава да се движи по родовите пътища. Акушерът внимателно захваща главата на бебето и дърпа, когато има контракция. Комбинираното действие от избутването от майката и издърпването от доктора помагат бебето да се изведе от вагиналния канал.

Какви са рисковете при форцепс?

Форцепсът може да одраска или да натърти детето. Обикновено тези драскотините и натъртванията заздравяват nрез първите няколко дни от живота.Кога говорим за Парализа на Бел при форцепс?

Ако форцепсът засегне определена точка отстрани на главата, съществува вероятност да се увреди нервът, който отива към окото или към устата (т.н. лицев нерв). Ако нервът е засегнат, клепачът от тази страна на главата няма да се затваря, а устата може да се изкриви. Това се нарича парализа на Бел. Почти във всички случаи след няколко дена нервът се възстановява и парализата на Бел изчезва.


 

 

loading...

Последни коментари

Кой е онлайн

В момента има 203 посетителя в сайта