www.zdravni.com

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта

НЕВОЛНИ АБОРТИ

(0 votes, average 0 out of 5)

Неволни аборти. Как да се предпазим  от неволни аборти?

За голямо съжаление жени с начална бременност, дават сведение, че досега са имали няколко неволни аборта и недоизносване, а сега вече отново са бременни и желаят да бъдат лекувани, за да може да се доноси бременността. Те явно не са осведомени, че основните изследвания и лечение при една такава жена се извършват не през време на бременността, а преди нея. Не трябва да се забравя, че през време на бременността, а особено в първите три месеца не всички лекарства могат да се приемат без опасност и вреда за зародиша и плода. Следователно една жена, която помята неволно или недоизносва, ще трябва да не забременява в течение най-малко на 6 месеца, а най-добре на година, като в това време се извършват основно изследване и лекуване. Лекуването да бъде особено енергично, що се касае до отстраняване на всички хронични инфекции в организма на жената и всички хронични възпалителни изменения в половите органи.

Понякога причините за неволното помятане или недоизносване се намират у мъжа. Ето защо през този интервал  от 6 месеца до една година и той трябва да се подложи на изследване и лекуване.

Какви трябва да бъдат мерките, които да предпазят от неволни аборти?

Предпазването от предивременното раждане се състои в отстраняване на причините, които водят до него. Пред угрозата за предивременно раждане е необходимо укрепване на нервната система, както и поставяне бременната в покои, на легло.

Какви да бъдат действията при първи признаци на преждевременно раждане?

Още при първите признаци на предивременното раждане (присвиващи болки ниско в корема), както и при изтичане на околоплодните води дори и в малко количество през втората половина на бременността (след 6-ия месец) бременната се поставя в покой и се търси помощта на специалиста. Не всяко изтичане на малко количество околоплодна вода води непременно до предивременно раждане. Има случаи, когато става високо пукване на околоплодния мехур и чрез лежане в болнична обстановка бременността продължава да се развива и се доносва до край. Недоносеното дете изисква специално отглеждане както в родилния дом, така и в къщи. Затова бременната трябва  съзнателно да се лишава от известни удоволствия, като пътувания, екскурзии, спортуване и др., които могат да смутят бременността и да доведат до предивременно раждане на съвсем недоносено, нежизнеспособно дете­или до раждане на дете, което изисква специални условия за отглеждане.

 

loading...

Последни коментари

Кой е онлайн

В момента има 339 посетителя в сайта