www.zdravni.com

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта

МЕНОПАУЗА. ПСИХОЛОГИЯ НА МЕНОПАУЗАТА

(0 votes, average 0 out of 5)

Подход към менопаузата
Всяка жена има право да избере какъв живот да води и да се справя с процесите, етапите, конфликтите и кризите по своему. Жена на прага на менопаузата ще си направи голяма услуга, ако разбере какво казват и споделят жените, навлезли в този период преди нея, както и да научи за положителните възможности след менопаузата. Четете литература и изберете модел на поведение, които ви се иска да следвате - това би се оказало от голяма полза. В съвременния свят менопаузата може да настъпи при жени на еднаква възраст, но в различен етап от живота им: докато една има още малки рожби из къщата, втора вече да е майка на поели по самостоятелни пътища деца, а трета да е отново сама, след дълги години брачен живот.
Четете повече за менопаузата, за да сте подготвени за предизвикателствата
Колкото повече знаете за менопаузата и с колкото повече жени разговаряте, толкова по-лесно ще ви бъде да навлезете в този нов етап от живота си. Важно е да се отнесете към менопаузата сериозно и да се подготвите с какво евентуално би ви помогнала медицината, за да преодолеете този етап. Ала не по-малко важно е да запомните, че процесът е естествен. Всяка жена минава през него. Дори подробностите да се различават, менопаузата е неизбежен процес за всички жени.
Менопаузата е естествен процес
Приемете я като нещо в реда на нещата. Менопаузата не е краят на живота. Това е просто началото на нов и обещаващ етап от живота. И най-важното: изборът как ще живеете от тук нататък е изцяло във ваши ръце.

 

loading...

Последни коментари

Кой е онлайн

В момента има 76 посетителя в сайта