www.zdravni.com

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта

ПРЕМАХВАНЕ НА КОСМИ В ДОМАШНА ОБСТАНОВКА

(1 vote, average 5.00 out of 5)

Космите на краката

Сериозен козметичен дефект е прекомерното окосмяване на краката при жените. Окончателното премахване на космите може да се извърши само в козметичен салон или студио с помощта на епилация. В домашна обстановка могат да се използуват различни методи и средства, които обаче са с нетраен ефект.

Бръснене и депилатоари

Бръсненето и употребата на депилатоари са средства с най-краткотраен ефект. При теэи методи космите се прекъсват на нивото на кожата и след  1-2 дни  не само се появяват ,но и с течение на времето  стават по-твърди и по-остри.

Коламаска

Обезкосмяването с коламаска е по-подходящо, тъй като тя изтръгва космите от техните гнезда  и те растат по-бавно и постепенно оредяват.

Пемза

Просто и ефикасно средство за трайно обезкосмяване е камъкът от пемза . Окосмените части се сапунисват и след това се трият внимателно с пемза, след което се измиват и намазват с крем.  Ако това третиране се прави 2 пъти седмично космите престават да растат и постепенно опадат. Резултататът настъпва по-бързо, ако вместо се сапунисват окосмените части се намажат с 6 % кислородна вода и след това се трият с пемза.

 

loading...

Последни коментари

Кой е онлайн

В момента има 220 посетителя в сайта