www.zdravni.com

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта

РАК И ЗАТЛЪСТЯВАНЕ

(0 votes, average 0 out of 5)

Причини за появата на рак

Много изследвания сочат, че затлъстяването има пряко отношение към развитието на рак.  Свръх теглото може би има канцерогенно действие.  Мастните клетки, където се складират мазнините, притежават естрогенно  хормонално действие. А известно е, че женските полови тъкани - матката и гърдите, понасят зле  това въздействие. При пълните жени, мастните клетки се пренасищат и не могат вече да приемат мазнини и започват да се делят.

Опасностите при по-големите количества естроген

Пълните жени имат повече мастни клетки и голямо количество естрогени и  оттук по-висок риск от рак на матката или гърдата. Затова и лекарите настояват жените да имат по-ниска телесна маса.

Рискове при рак на дебелото черво

Учените сочат и още един риск за развитие на рак на дебелото черво. Там се отлага голямо количество пестициди оцветители, консерванти. Причината е в храна, която поглъщаме. Често пъти, тя е модифицирана и получена не по естествен път. Затова и зачестяват случаите на рак на дебелото черво, защото тези вещества се застояват дълго време в  дебелото черво и някои от тях в контакт с чревната стена носят риск от развитие на рак.

Тактика срещу рака е 3 супени лъжици овесени трици, приготвени по желание. Може да са прибавени към чаша прясно или кисело мляко. Вие ще си подберете точната рецепта, която да ви е приятна и на вкус.

Овесените трици са от голямо значение при профилактиката на рака на дебелото черво.

 

loading...

Последни коментари

Кой е онлайн

В момента има 324 посетителя в сайта