www.zdravni.com

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта

Очна мигрена, важни факти и лечение

(1 vote, average 2.00 out of 5)

 

Описание на очната мигрена

Очната мигрена е състояние, което се среща сравнително често и е безболезнено, въпреки че това състояние се асоциира с тежък тип главоболие.

Но мигрените, свързани със зрителни нарушения се смята, че са причинени  от промени на притока на кръв в мозъка и са известни като окуларна мигрена.

Мигрената може да се  приема като производно на различни видове отговор на организма, като хормонални промени в организма, мигащи светлини през очите, или определени химикали, които са поети чрез храните.

Виновници за  очната мигрена могат да бъдат промените и в притока на кръв в  областта на мозъка, отговаряща за  зрението /зрителна кора или тилен лоб/. Очната мигрена може да предизвика зрителни симптоми без главоболие.

Симптоми на очна мигрена

Хората с очна мигрена могат да имат различни симптоми. Обикновено вие виждате сляпо петно, което се разширява от центъра към страни с трептящи светлини или трептящи зигзаг линии.Слепите места обикновено  се разширяват и може да обхванат зрителното поле. Очната мигрена може да се прекрати за няколко минути, но може и да продължи до 20-30 минути.

Като цяло очната мигрена се счита за безопасна. Обикновено е безболезнена, защото не е резултата на увреждане на мозъка и не се нуждаят от лечение.

Все пак се консултирайте с вашият лекар, когато имате в очите си необичайни симптоми, защото може да бъдат и в резултата на отлепване на ретината, състояние, което изисква незабавна консултация с лекар.

Какво да направя, ако имам очна мигрена?

 

За съжаление малко е известно за причинителите на очната мигрена. По време на пристъпа на очната мигрена зрителната острота ще бъде засегната. Ако рязкото виждане е от съществено важно значение в този момент, то тогава трябва да спрете, ако управлявате автомобил, докато пристъпа на очната мигрена спре.

Лечение на очната мигрена

Обикновено очните мигрени не се нуждаят от лечение. Но ако това състояние се повтаря много често или увеличи тежестта на атаките, тогава се консултирайте с вашия лекар. Може да се наложи да приемате определен вид лекарства назначени от вашия лекар, за да се избегнат пристъпите на очна мигрена.

 

 

loading...

Последни коментари

Кой е онлайн

В момента има 158 посетителя в сайта