www.zdravni.com

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта

Ако имате световъртеж - проверете за вегетативна дистония

(1 vote, average 5.00 out of 5)

 

Какво представлява вегетативната дистония?

Вегетативна дистония е често страдание. От това заболяване страдат много хора в България. Според последните изследвания на екип от медици от Световната здравна организация се потвърди, че вегетативната дистония е състояние, при което здравите органи започват да действат нетипично. Или както казват лекарите - сякаш пощуряват, в един момент излизат извън контрол. А в това време пациентът се чувства некомфортно, оплакванията му често се променят, възникват и кризи, за които почти няма обяснение. А погледнато отстрани - болният е с опасност за живота. Лекарят предписва редица изследвания, провеждат се консултации с различни специалисти, но според изследванията пациентът се оказва напълно здрав. В същото време той може да има силно сърцебиене или задушаване, да го измъчват болки в стомаха или под ребрата, да го стяга гърлото или да го измъчва световъртеж.А изследванията показват, че всички органи на пациента са здрави. И те действително са здрави, но болният продължава да страда, защото става въпрос за функционално разстройство на нервната система. Затова лечението се провежда в една-единствена насока - прилагат се методи за балансиране на нервната система. Но това става не като се атакуват симптомите на отделните органи в тялото, а като се вкарат в пътя двете нервни системи - симпатикусова и парасимпатикусова. Те трябва да заработят в синхрон, за да изчезнат симптомите на вегетативната дистония. Официалната медицина лекува заболяването с успокоителни и антидепресанти, но така се премахват само симптомите, а не и причината, коментира БЛИЦ.


Как да овладеем вегетативната дистония?

Има няколко метода, които са доказали, че когато човек използва някой от тях, може да се раздели с дистонията. И те са:

- Упражненията за душевно равновесие. Движението е жизнена необходимост за страдащия от дистония, защото органите и системите в тялото му се нуждаят от нормално функциониране. Обездвижването забавя всички функции на организма.

- Активността на двигателната система стимулира вътрешните движения на всички течности до равнището на микродвиженията - осцилациите на клетката. В организма всичко пулсира - от молекулата на водата до мускула.

- Активното движение е най-могъщото средство за комплексно въздействие върху организма. Френският физиолог Дюбоа Реймон казва: Гимнастиката на мускулите е гимнастика на нервната система.

- Влиянието на ума върху тялото и на тялото върху ума са неделими. Мозъкът и нервната система са господстващите механизми в тялото. Във всички последни проучвания се стига до съгласието, че умът има последната дума, но физическите състояния постепенно въздействат върху нервната система и с това пряко повлияват душевното състояние.

- Душевното здраве е продукт на добри мисли и чувства, излъчващи се от един ясен ум, свързан със здраво тяло, и двете функциониращи във върхова максимална ефективност.

 

loading...

Последни коментари

Кой е онлайн

В момента има 198 посетителя в сайта