www.zdravni.com

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта

Как да лекуваме кондиломите?

(4 votes, average 3.50 out of 5)

 

Кондиломи. Описание на генитални кондиломи

Гениталните кондиломи са предизвикани от  щамовете  на човешкия папилома вирус HPV. Гениталните брадавици могат  да  бъдат мънички, подобно на клъстери или са големи, сиви или розови маси.

Гениталните кондиломи по-често се срещат при жените, около гениталните или аналните части.

Мъжете често ги намират на върха на пениса си или около ануса.

Как се лекуват гениталните брадавици?

Използва се podofilox,  известен у нас с търговското наименование  condyline.

Това е широко използван медикамент, поради факта че е сравнително евтин, безопасен и с не много дразнещ ефект. Все пак е възможно да усетите известен дискомфорт при използването му.

Ако имате проблеми при използването на podofilox, тогава потърсете imiquimod.Може да го прилагате  3 пъти  седмично, вечер. На сутринта го измивате. Възможно е и от него да получите дразнене.

Също така може да се използва trichloroacetic acid или bichloracetic acid. Използвайте ги ако не чувствувате дразнене. Вашият лекар ще прецени начина на прилагане. Тези препарати се използват при  по-дребни брадавици.

Ако по-горните препарати не са подходящи за вас, опитайте с podophyllin.Препаратът трябва да се използва под контрола на специалист и да се прилага внимателно, защото е възможно да предизвика и лека токсичност в зоните на прилагане.

Може да се приложи и криотерапия с течен азот. Този метод е по-малко скъп, но той е и по-болезнен.

Използва се и  специално горене на кондиломите, като се внимава, разбира се да не се повреди кожата наоколо

Прилагат  се  и природни средства, за да се засили имунната система на организма и по този начин той  да се  справи с кондиломите. Имунната система би могла да постигне това от 8 до 13 месеца. Добре е да се използва Ехинацея, която държи имунната система в една добра кондиция и способства да не се появяват нови кондиломи.

 

Последна промяна от Четвъртък, 15 Ноември 2018г. 11:58ч.  

loading...

Последни коментари

Кой е онлайн

В момента има 168 посетителя в сайта