www.zdravni.com

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта
Петък, 16 Юли 2010г. 11:18ч.

Дигитална видео-колпоскопска система

от
Оценете статията
(0 гласа)

 

Каква е функцията на дигиталната видео-колпоскопска система?

Дигитална видео-колпоскопска система е инсталирана в САГБАЛ „Шейново” в София. Системата е уникална по рода си. Тя е в помощ на кабинета за профилактика на рака на маточната шийка. Системата позволява автоматизирано, чрез използване на специализиран софтуер, да се определят от компютър участъците от маточната шийка където има вероятност да се намират променени или ракови клетки. Тя автоматично показва мястото, от което трябва да се вземе биопсия (частица от тъканта, която се изследва).
Какво се постига с дигиталната видео-колпоскопска система?

Системата позволява пренасяне на видео сигнала в реално време като по този начин пациентките могат да бъдат консултирани от разстояние.
Тя ще помогне и за обучение и тренинг на специалисти акушер гинеколози в усилията им за профилактика на рака на маточната шийка. Болница Шейново преди 1 година започна активна кампания в тази област, като въвежда програми за обучение на лекари и извършване на масов скрининг срещу рака на маточната шийка. В това число изследване за носителство на HPV (човешки папиломен вирус), цитонамазка, видео колпоскопия, ваксинация срещу HPV (човешки папиломен вирус), консултации с водещи специалисти и модерно лечение на предракови и ракови изменения на маточната шийка.

Последна промяна на Петък, 16 Юли 2010г. 11:28ч.
Още в тази категория: « ПАП. ТЕСТ НА ПАПАНИКОЛАУ

loading...

Последни коментари

Кой е онлайн

В момента има 174 посетителя в сайта