www.zdravni.com

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта
Вторник, 16 Август 2011г. 15:58ч.

Д-Р ПИЕР ДЮКАН СЪВЕТВА

от
Оценете статията
(0 гласа)

 

 

 

 

 

Трябва ли да спазвам диетата на Дюкан под лекарско наблюдение?

Д-р Пиер Дюкан: Ако нямате 50 години, ако сте яки, не страдате от хронич­но заболяване, не сте застрашени от сърдечно-съдов или бъбречен риск, не сте диабетици, нямате анорексия или булимия, няма никаква причина да се безпокоите, особе­но ако използвате един от най-добрите козове на режима Дюкан - свободния достъп до богати на белтъчини храни и до разнообразни зеленчуци.

От 50 години нагоре е добре да се консултирате с лекар, за да си направите общ преглед, както и да откриете дали щитовидната ви жлеза не е станала ленива и дали нямате хормонални проблеми, предизвикващи задържане на вода.

-Идеалното би било да имате личен лекар, който ви познава добре и който да ви помогне правилно да спазвате диетата, да ви мери кръвното налягане и да следи кръвната ви картина. Отслабването е трудно и противоестествено действие. Всяка помощ е ценна и добре дошла.

Може ли да се използват протеинови блокчета по време на диетата на Дюкан?

Д-р Пиер Дюкан: Не, по две причини.  Повечето протеинови блокчета, продавани в търговската мрежа, са твърде богати на въглехидрати и съдържанието на белтъчини е прекалено ниско в сравнение с предписваното от диетата. Когато нямате възможност да готвите, изберете лесни за консумиране храни, като пилешка или пуешка шунка, или сурими. Можете също да заредите хладилника си с обезмаслено кисело мляко и извара.

Синтетичният протеинов прах има достатъчно съдържание, но нашата програма работи не с протеинов прах, а с истински естествени белтъчини. Във фазата на окончателното стабилизиране и само епизодично можете да приемате прах с не по-малко от 95-процентово съдържание на белтъчини.

Как се съчетава диетата и повишения холестерол?

Д-р Пиер Дюкан:  Просто трябва да обърнете повече внимание на яйцата. Ако нямате повишен холестерол, можете да консумирате по едно цяло яйце дневно. Ако нивото на холестерола ви е по-високо, използвайте само белтъците. И яжте колкото искате белтъци, като ограничите жълтъците до четири на седмица.

Понякога прескачам хранене. Това ще ускори ли отслабването ми?

Д-р Пиер Дюкан:  Точно обратното. В никакъв случай не прескачайте което и да е хранене, ефектът ще е противоположен на очаквания от вас. Ако например се откажете от обяда, има голяма вероятност здравата да огладнеете към 17 часа и да се нахвърлите на прибрания в хладилника шоколад. Но да допуснем, че сте издържали до вечерята. Във всички случаи ще ядете повече от обикновено и ще изберете по-калорични храни - нишестени, хлебни, тлъсти ... Самият ви организъм ще ви накаже, като максимално се възползва от това, което сте му доставили. А когато не прескачате никое хранене, организмът се ползва разумно от храните. Да си представим, че извлича от тях 70-75 % хранителни вещества и изхвърля останалото. Ако сте прескочили обяда, не само че ще ядете повече на вечеря, но и организмът ви ще се възползва от нея на 95 %. В крайна сметка губите на всички фронтове.

 

 

Последна промяна на Вторник, 16 Август 2011г. 16:04ч.

Е-мейл: Адресът на е-пощата e защитен от спам ботове. Нужен ви е javascript, за да го видите.













loading...

Последни коментари

Кой е онлайн

В момента има 173 посетителя в сайта