www.zdravni.com

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта

Семра Динчер, Рейхан от "Завинаги", с живот като във филма

Оценете статията
(0 гласа)

 

Преди години Рейхан, по-голямата сестра на Къймет, е имала извънбрачна връзка с Февзи Боран, съпругът на Есма. от тази връзка се ражда синът им Адем, когото Рейхан отглежда сама. Адем израства с мисълта, че е онеправдан, тъй като е лишен от семейното щастие и лукса, в които живеят синовете на Есма. Обсебен от мисълта за реванш, след смъртта на баща си Адем решава да отмъсти на привилегированите си братя, като съсипе фамилния бизнес на Боран. Рейхан се опитва да отклони сина си от пътя на омразата, но Адем остава непоколебим в озлоблението си. В образа на изстрадалата Рейхан се превъплъщава известната турска актриса Семра Динчер, която има 35-годишна кариера в театъра, киното и телевизията с участия в 38 сериала и 14 игрални филма. Българските зрители я помнят като Роза от "Изгубени години" (2006), Берин от втори сезон на "Мечтатели" (2008), Назан от "Незабравима" (2010), Хандан от "Север-Юг" (2011). От 20 години Семра се изявява и като сценарист на различни сериали, а последният й сценарен проект е биографична лента за легендарната турска лечителка Елиф Ана.

Семра Динчер е родена на 25 юли 1965 г. в Анкара. Самороден талант, тя не успява да завърши висше образование, но участва в много успешни продукции, които й помагат да натрупа професионален опит. "По мое време държавните театри приемаха актьори, които са се утвърдили в частните трупи. Това не означава, че подценявам предимствата на професионалното актьорско обучение. Синът ми Адилджан Демирел завърши театралния департамент на университета "Халич" и постъпи в трупата на Държавния театър в Истанбул, въпреки че аз не бях съгласна да избере актьорската професия", признава утвърдената актриса. Семра има причини да се възпротиви на желанието на сина си да тръгне по нейните стъпки. Т

Тя ражда Адилджан едва на 21-годишна възраст и подобно на героинята си Рейхан се налага да издържа себе си и детето сама. "Синът ми израсна в автобусите, с които пътувахме на турнета в Анадола. Винаги съм печелила сама прехраната си, но с хонорарите в театъра не можеш да плащаш наема си.

Основна необходимост за всеки е да има подслон, храна и сигурност. Много обичам сцената, но не мога да си позволя лукса да участвам в театрални постановки. Съветвах сина си да се занимава с театър само като хоби и да избере доходоносна професия, за да не изживява трудностите, които имах аз. Той е много добре възпитан и има добро сърце, а съвременната действителност е груба и меркантилна. Мнозина смятат, че всичко се изчерпва с печеленето на пари, но има ценности, които не могат да се купят. Ето защо се тревожа за Адилджан. Изискванията към външния вид на младите актьори в сериалите са станали толкова високи, че е много трудно да се покрият. Младите актриси трябва да са изключителни красавици, иначе нямат шанс за главни роли." Освен с изявите си на сцената на Държавния театър в Истанбул Адилджан Демирел работи и като актьор и режисьор в дублажа на чуждестранни филми. Майка му дебютира пред камера с комедийната поредица "Ъглова въртележка" (1984) и постепенно" започва да печели все по-голяма популярност .

" Никога не съм си позволявала да почивам влизах от проект в проект. Аз съм консервативна жена и държа да печеля прехраната си с честен труд. Не смятам обаче. че всички пари са "добри пари" за мен качеството на работата е основен приоритет. Винаги записвам епизодите на сериалите. в които участвам. и ги тедам по много. пъти. за да усъвършенствам актьорските си умения. Искам зрителите да ме запомнят с образите. които съм пресъздала на екран." Първата роля. която я прави известна сред широката публика е на българката Роза. майката на Езел, в драматичната поредица "Изгубени години".

Сериалът предизвика толкова силен зрителски интерес, че не можех да изляза на улицата, без да ме разпознаят. Често обяснявам на почитателите, които ме приближават, че всъщност не харесват мен, а моята героиня. Защото аз съм много по-затворен характер. Когато камерата спре да работи, забравям, че съм актриса. Сама пазарувам. готвя и върша домакинската работа вкъщи. Предпочитам да посрещам гостите си у дома. защото не обичам да излизам навън." Безспорно най-голяма слава й донася ролята на Хандан, майката на Кузей (Къванч Татлъту) и Гюней (Бура Гюлсой) в хитовия сериал "Север-Юг" .

Героинята ми е деградирала непоправимо заради бедността и самотата си. Нямам нищо общо с нея, тъй като в живота си никога не се примирявам с несправедливостта. Боря се докрай, каквото и да ми коства това. И Къванч, и Буура са невероятно талантливи актьори. Мисля. че това се дължи на доброто възпитание в семействата им. Не вярвам. че работата е независима от личността на човека, който я извършва.

Правилните семейни ценности формират силни характери. а те са в основата на успеха. Не можеш да си добър актьор, преди да си успял да станеш добър човек."

loading...

Източник:"ТвСага"

Последна промяна на Петък, 06 Март 2020г. 17:28ч.

loading...

Последни коментари

Кой е онлайн

В момента има 160 посетителя в сайта