www.zdravni.com

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта

"Ирония на съдбата" - турски сериал с Къванч Татлъту и Елчин Сангу

Оценете статията
(0 гласа)

 

Сюжет на турския сериал  "Ирония на съдбата" в главните роли Къванч Татлъту и Елчин Сангу

Главният комисар Кадир Адалъ от отдела за борба с организираната престъпност провежда полицейска операция за залавяне на мафиота Тургут. Обкръжен от полицаи, той отказва да се предаде. Кадир отнема живота му.

Директорката на банка Зейнеб Тунч прочита съобщението на съпруга си Галип от любовницата му и узнава, че той възнамерява да се разведе с нея. Тя запазва спокойствие, изпраща дъщеря си до училищния автобус, който я взема от дома им. Наемници на лихваря Джефхир причакват Галип пред дома му. Настоява той незабавно да изплати дълга си от 900 хиляди лири на Джефхир. Зейнеп тайно ги наблюдава. Керем Коркмаз е освободен от затвора, след като излежава 5-годишната си присъда за нападение над баща си и Йомер с нож. Той е посрещнат от приятелката си Мерал и Якуб. Мафиотът Вели възлага на Галип да пренесе през охранителни системи на летището куфар с 10 милиона евро.

Кадир пристига на футболния стадион, за да присъства на мач на любимия си клуб.

Той среща Керем, когото преди пет години е арестувал след опит за покушение над баща му. Джемре посещава заведението, в което баща й Селим, втората му съпруга Билге и дългогодишния й приятел Демир са организирали изненадващо празненство за рождения й ден. Якуб предлага на Керем да бъде негов съучастник в обира на имението на Селин. Керем се прибира в родния си дом. Той упреква майка си Серпил, че нито веднъж не го е посетила в затвора. Йомер уведомява Керем за дълговете им, обвинява сина си, че заради него е останало инвалид, и го прогонва от къщата.

Зейнеб информира Галип, че е узнала за аферата му с Мелис и настоява да се разведат. Галип категорично отказва и заплашва да й отнеме попечителството над Айлин, ако заведе дело. На сутринта й обещала да се промени. Керем посещава фитнес залата, в която тренира Джемре. Той отказва да постъпи на работа ,тъй като служителят желае да получи половината от неговото възнаграждение, заради криминалното му досие. Хайдар горчиво упреква Кадир за убийството на Тургут и хората му. Кадир убеждава съпругата си Аслъ и дъщеря им Денис да го придружат на финалната футболна среща за Купата на Турция. Любимия отбор на Кадир губи мача. Кадир забелязва мъж, завързал експлозиви около тялото си, и го убива. Неговият съучастник застава зад Дениз и Аслъ и се самовзривява. Те са ранени а Дениз и Аслъ умират на място. Кадир е безутешен след тяхната смърт. Хайдар конфискува служебното му оръжие.

Галип заблуждава Вели, че не е успял да изнесе куфарчето с 10-те милиона евро от летището. Той признава на Зейнеб истината за дълга си към Джефхир и настоява със Зейнеп и Айлин незабавно да заминат в чужбина. Зейнеп е категорична, че не желае да бъдат заедно и събира своите вещи и тези на Айлин. Вели се досеща за измамата на Галип и нахлува в дома му. Той принуждава Зейнеп да се обади на Галип, който пътува към къщата, за да прибере семейството си. Галип забелязва хората на Вели, а мафиота заплашва да навреди на Айлиин и Зейнеп, ако не получи обратно парите си. Галип се завръща на летището, но вместо да вземе чантата с парите, за да спаси близките си, се качва на първия самолет и отпътува за Лондон. Вели настоява Зейнеп да изпълни дълга на съпруга си, извършвайки обир в банка, в която работи. Той отвлича Айлин.

Керем посещава къщата на Кадир след като не успява да започне нова работа. Инспекторът обаче не е състояние да му помогне и той приема да участва в обира с Якуп. Мерал упреква Керем за решението. Демир кани Джемре на вечеря. Споделя че не одобрява намерението й да продължи следването си в САЩ и предлага да се оженят. Той напуска ресторанта разгневен, след като тя не му дава еднозначен отговор. Зейнеп задига поисканите от Вели средства и заключва в сейфа охранителя му Мурат. Керем и Якуп се промъква в къщата на Селин и задигат бижутата на Белма. В този момент Белма и Демир се прибират в жилището, но не ги забелязват и се отдават на страстта с. Якуп ги заснема, докато са заедно. Джемре също пристига в дома на баща си. Керем вижда Джемре и я ранява с ножа си. Джемре успява да се качи в колата си и се отправя към най-близката болница. Керем обзет от угризения, че е оставил Джемре в безпомощно състояние и въпреки възраженията на Якуб се отправи обратно към дома й.

Зейнеп е спряна от полицай за проверка на документите. Притеснена, че ще бъде разкрита, зейнеп бяга от униформените служители. Кадир познава, че колегите му преследват автомобили, и решава да отнеме живота си, блъскайки колата си в нейната. Кадир и Зейнеп катастрофират, а в автомобила им се удрят и колите на Джемре и Керем. Якуп оставя припадналия Керем и побягва от местопроизшествието Йозтюрк, е загинал при изпълнение на служебния си дълг. След смъртта му, тя е изпратена в сиропиталище, където се запознава с Кадир и Аслъ. Зейнеп се качва в колата на случайно преминаващ мъж и се отправя към мястото, което Вели е определил, за да му предаде парите. Кадир идва в съзнание и взема служебния автомобил на колегата си. Проследява я до изоставената сграда извън града.

Вели и хората му ги забелязват. Вели позвънява на Зейнеп и заявява, че е допуснала фатална грешка, свързвайки се с полицаите. Кадир произвежда предупредителен изстрел и настоява Зейнеп да се предаде. Тя отказва, съобщава му, че дъщеря й е отвлечена. Кадир не вярва на думите и, но отново изгубва съзнание. Зейнеп му оказва Първа помощ. В този момент полицаи нахлува в сградата и арестуват Зейнеп. Белма и Демир узнават от Селим за катастрофата, която Джемре е претърпяла. Те забелязва следите от кръв в къщата, а Белма установява, че всичките й скъпоценности са откраднати. Демир я убеждава да заличат следите от обира. Мерал нахлува в апартамента на Якуп и го принуждава да й разкаже истината за случилото се. Галип вижда репортажа от пътни инциденти позвънява на Вели заявява, че не желае парите си обратно, заплашва че ще го убие.

3 дни по-късно

Кадир напуска болницата без лекарско разрешение. Хайдар го открива на футболния стадион и му предлага да се завърне на работа. Зейнеп отказва да признае пред властите вината си и настоява да разговаря с Кадир и адвокатката си Джемре. Уверява полицай Адем, че е била принудена да извърши престъплението, за да спаси дъщеря си. Адем уведомява Хайдар, че Зейнеп е спасила живота на Кадир. Моли го да позволи двамата да се срещнат.

Селим,Билге и Демир посещават Джемре в болницата. Демир се извинява на Джемре и обещава да замине с нея в САЩ. Когато остава насаме с Белма Демир я уверява, че предците няма да ги открият. Якуб прочита новина в Интернет и узнава самоличността им. Замисля план да ги изнудва. Адем и колегите му Четин вземат показания на Джемре за обира в къщата. Белма потвърждава, че е била в сградата. На следващия ден Джемре гледа репортаж за катастрофата и разпознава Керем. Познава, че Зейнеп също е пострадала.

loading...

 


loading...

Последни коментари

Кой е онлайн

В момента има 193 посетителя в сайта